Ring til os:

+45 51 30 90 20

Project Controlling

Category: Projekter
Typiske udfordringer:

I de fleste virksomheder med flere simultane projekter er der en del data som beskriver projekterne, deres status, økonomi, tidsplan, kvalitet og ikke mindst formål. Disse data kan være utrolig værdifulde, når man skal prioritere mellem projekterne, tilføre eller fjerne ressource, justere mål og kommunikere med de eksterne eller interne kunder om status og fremdrift. Ved at vedligeholde og opsamle disse data på den samme måde for alle projekter sparer man tid og kan hurtigt få et overblik af både finansielle og ikke-finansielle data. 

Er Project Controlling vigtig uanset projekttype? Det spørgsmål kan man med god grund stille og svaret er kort ja. Ved kritiske kundeprojekter som skal leveres hurtigt, giver Project Controlling funktionen det indblik i omkostninger der gør, at man ved næste kritiske kundeprojekt med is i maven kan sige ja, da man kender til det overhead der kan komme. For produktudviklingsprojekter er Project Controlling en meget vigtig del i opsamlingen af den korrekte omkostning, som derved igen bidrager til både prissætning af produktet og som grundlag for en eventuel afskrivning af omkostningerne i regnskabet. Generelt handler Project Controlling ikke kun om historiske data, men lige så meget om at kunne bruge disse data fremadrettet og tage oplyste beslutninger i kommende projekter.

Fremskaffelsen af et samlet projektoverblik kan hurtigt bliver en meget tung administrativ opgave, hvis man ikke anvender Project Controlling. Hvis man f.eks. skal omprioritere projekterne mellem hinanden tager dataopsamlingen og -behandlingen værdifuld tid væk fra selve projekterne. Hvis man kort tid efter er nødt til at prioritere igen, skal man igennem dette arbejde igen. Her drejer det sig om både  finansielle og ikke-finansielle data der skal tilvejebringes hver gang man ønsker at være i stand til at prioritere på det bedst mulige og oplyste grundlag.

Hvad kan Telvera hjælpe med?:

Vi kan hjælpe med at indføre data principper og vedligeholdelsesprocesser som gør hverdagen nemmere for alle involverede i projekterne. For finansielle data kan vi hjælpe med at sikre at virksomhedens økonomisystem understøtter muligheden for nem opsamling af relevante finansielle projektdata. For ikke-finansielle data har vi på baggrund af tidligere Project Controlling opgaver samlet at katalog af data som kan tilpasses lige netop din virksomheds behov.

Hvad får virksomheden?:

En mulighed for at skabe et sammenhængende og tydeligt billede af alle projekter, således at man kan fokusere på de projekter der har udfordringer og problemer. Virksomheden får også et stærkt kommunikationsværktøj både internt og eksternt overfor kunder og eventuelt revisionen i forbindelse med afskrivning af udviklingsprojekter. Telvera introducerer også de relevante medarbejdere i hvad Project Controlling er, og hvad det betyder for kvaliteten af projekterne generelt.

Næste skridt:

Ring til os på +45 51 30 90 20 eller skriv på This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. og aftal et uforpligtende møde, hvor vi kan fortælle mere om, hvordan vi kan hjælpe netop din virksomhed.